Feyenoord annuleert online veiling

Feyenoord heeft besloten om de openbare online veiling die maandag 3 juli jl. werd opgestart, te annuleren. De reden van het stopzetten van de veiling is tweeledig. Enerzijds hebben we ernstige fraude geconstateerd bij de biedingen. Anderzijds is gebleken dat we enkele gedragen wedstrijdshirts niet tot onze beschikking hebben.

De veiling is stopgezet in het belang van de supporters, de bieders en de twee goede doelen: de Giovanni van Bronckhorst Foundation en de Feyenoord Foundation. Wij vragen uw begrip voor deze moeilijke beslissing en doen verder geen mededelingen over de inhoud van de frauduleuze activiteiten. Met de hoogste bieder per veilingitem zal contact worden opgenomen.

Supporters konden op de online veiling een bod uitbrengen op unieke veilingitems: de wedstrijdshirts uit de kampioenswedstrijd Feyenoord - Heracles Almelo, die op zondag 14 mei gespeeld werd. Daarnaast kon geboden worden op het eerste spandoek uit de reeks van acht doeken waarop de tekst van het refrein van het nummer “Feyenoord, we houden van die club” te lezen is. Dit fraaie spandoek werd beschikbaar gesteld door FSV De Feijenoorder.

Veiling

Deze openbare online veiling loopt tot en met vrijdag 7 juli 2017, 17:00 uur. Tot dat moment kan een bod worden uitgebracht op unieke veilingitems: alle wedstrijdshirts uit de kampioenswedstrijd Feyenoord – Heracles Almelo, die op zondag 14 mei gespeeld werd. Naast de wedstrijdshirts van alle spelers kun je ook bieden op het eerste spandoek uit de reeks van acht doeken waarop de tekst van het refrein van het nummer ‘Feyenoord, we houden van die club’ te lezen is. Dit fraaie spandoek is beschikbaar gesteld door FSV De Feijenoorder.

Opbrengst

Het startbod voor elk shirt ligt op € 100,-. De opbrengst van de online veiling gaat naar de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. Deze Foundations beïnvloeden dagelijks levens van mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken en zijn daarbij afhankelijk van financiële steun.

Hoe werkt het?

Als jij op vrijdag 7 juli aanstaande om 17:00 uur degene bent met het hoogste bod, ben jij de nieuwe eigenaar van dit shirt. Je mag vervolgens zelf kiezen of je de handtekening van de speler op de voor- of achterzijde van het shirt wilt hebben, waarna het shirt wordt ingelijst en naar jou wordt verzonden.

Belangrijk

Wanneer je een bod doet op een shirt, ontvang je automatisch een e-mail waarin je jouw bod moet bevestigen. Pas als je dat hebt gedaan, is het bod geaccepteerd. Als de veiling op 7 juli om 17:00 uur ’s middags sluit, heb je nog vijf minuten de tijd om jouw bod te bevestigen. Heb je gewonnen? Na afloop ontvang je binnen 72 uur bericht met de praktische informatie over de betaling en de levering van het door jou gewonnen item. 

Kampioensshirt Dirk Kuyt
Kampioensshirt Dirk Kuyt

Bied op het shirt van dé held van de kampioenswedstrijd, die met een hattrick in zijn laatste wedstrijd een gedroomd afscheid als betaald voetballer kreeg.

Kampioensshirt Nicolai Jørgensen
Kampioensshirt Nicolai Jørgensen

Het shirt van spits Nicolai Jørgensen, die zich in zijn eerste seizoen meteen tot topscorer van de Eredivisie wist te kronen.

Kampioensshirt Rick Karsdorp
Kampioensshirt Rick Karsdorp

Als exponent van Feyenoord Academy speelde Rick Karsdorp 101 duels in het Feyenoord-shirt. De kampioenswedstrijd was zijn laatste, voordat hij naar AS Roma vertrok.

Spandoek: Wij houden van die club
Spandoek: Wij houden van die club

Het eerste spandoek uit de reeks van acht doeken waarop de tekst van het refrein van het nummer ‘Feyenoord, we houden van die club’ te lezen is. Dit fraaie spandoek is beschikbaar gesteld door FSV De Feijenoorder.

Kampioensshirt Eljero Elia
Kampioensshirt Eljero Elia

Met negen goals, zeven assists en vele fraaie acties had Eljero Elia een belangrijk aandeel in het kampioenschap. In dit shirt speelde hij zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord.

Kampioensshirt Tonny Vilhena
Kampioensshirt Tonny Vilhena

Als kind van de club vierde Tonny Vilhena in een voor hem bijzonder jaar zijn eerste landstitel.

Kampioensshirt Brad Jones
Kampioensshirt Brad Jones

In 32 wedstrijden hield de Australische doelman maar liefst zeventien keer zijn doel schoon.

Kampioensshirt Karim El Ahmadi
Kampioensshirt Karim El Ahmadi

Bied op het shirt van vice-aanvoerder Karim El Ahmadi, die in zijn zesde seizoen bij Feyenoord tot dertig wedstrijden kwam en zijn eerste landstitel behaalde.

Kampioensshirt Jens Toornstra
Kampioensshirt Jens Toornstra

Jens Toornstra kwam in het kampioensjaar in alle 34 duels in actie. Daarin maakte hij veertien goals en gaf hij negen assists.

Kampioensshirt Eric Botteghin
Kampioensshirt Eric Botteghin

Als enige Feyenoorder miste Eric Botteghin geen minuut in het kampioensseizoen. Daarmee was de Braziliaanse centrale verdediger een belangrijke schakel in het kampioensteam.

Kampioensshirt Jan-Arie van der Heijden
Kampioensshirt Jan-Arie van der Heijden

Jan-Arie van der Heijden vormde vrijwel het gehele seizoen een centraal verdedigingsduo met Eric Botteghin. Door zijn soms onnavolgbare acties kreeg hij dit seizoen de bijnaam 'Jan-Scharie'.

Kampioensshirt Terence Kongolo
Kampioensshirt Terence Kongolo

Terence Kongolo viel geblesseerd uit tijdens de kampioenswedstrijd, maar was op tijd opgelapt om in zijn wedstrijdshirt zijn eerste landstitel te vieren.

Kampioensshirt Marko Vejinović
Kampioensshirt Marko Vejinović

Marko Vejinovic maakte dit seizoen zijn eerste officiële doelpunt voor Feyenoord (in het bekerduel met Excelsior) en speelde twee duels in de Eredivisie.

Kampioensshirt Steven Berghuis
Kampioensshirt Steven Berghuis

Als huurling van Watford kwam Steven Berghuis dit seizoen tot dertig wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij zeven keer scoorde en vijf assists gaf.

Kampioensshirt Bart Nieuwkoop
Kampioensshirt Bart Nieuwkoop

Bart Nieuwkoop speelde in de kampioenswedstrijd 81 minuten mee als rechtsback. In totaal kwam de zelf opgeleide speler tot dertien duels in het kampioensseizoen.

Kampioensshirt Michiel Kramer
Kampioensshirt Michiel Kramer

Michiel Kramer speelde dit seizoen zeventien wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij vier keer wist te scoren. Het belangrijkst waren zijn goals in blessuretijd tegen N.E.C. (1-2) en FC Utrecht (3-3).

Kampioensshirt Lucas Woudenberg
Kampioensshirt Lucas Woudenberg

Lucas Woudenberg speelde dit seizoen acht wedstrijden en verloor er niet één.

Kampioensshirt Bilal Basaçikoglu
Kampioensshirt Bilal Basaçikoglu

In dit shirt had Bilal Basaçikoglu als invaller het allerlaatste balcontact in de kampioenswedstrijd.

Kampioensshirt Renato Tapia
Kampioensshirt Renato Tapia

Renato Tapia kwam dit seizoen tot acht wedstrijden. In de uitwedstrijd tegen Willem II (0-2) maakte hij zijn eerste goal in het shirt van Feyenoord.

Kampioensshirt Miquel Nelom
Kampioensshirt Miquel Nelom

Miquel Nelom was een van de acht spelers uit de eigen opleiding die in het kampioensseizoen tot de selectie behoorden.

Kampioensshirt Wessel Dammers
Kampioensshirt Wessel Dammers

Wessel Dammers maakte dit seizoen zijn basisdebuut voor Feyenoord in de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United.

Kampioensshirt Simon Gustafson
Kampioensshirt Simon Gustafson

Simon Gustafson kwam in zijn tweede seizoen voor Feyenoord tot twee optredens in de Eredivisie.

Kampioensshirt Kenneth Vermeer
Kampioensshirt Kenneth Vermeer

Kenneth Vermeer raakte in de voorbereiding ernstig geblesseerd aan zijn achillespees. Na de winterstop keerde hij terug en keepte hij de thuiswedstrijd tegen AZ.

Kampioensshirt Gustavo Hamer
Kampioensshirt Gustavo Hamer

Gustavo Hamer wist in zijn eerste seizoen bij de selectie direct kampioen te worden. In het uitduel met Ajax maakte hij zijn officiële debuut.

Kampioensshirt Justin Bijlow
Kampioensshirt Justin Bijlow

Voormalig seizoenkaarthouder Justin Bijlow maakte als derde doelman voor het eerst deel uit van de selectie en mocht direct een kampioensfeest vieren.

Kampioensshirt El Hankouri
Kampioensshirt El Hankouri

Mo El Hankouri debuteerde in het kampioensseizoen in Feyenoord 1 in de stadsderby tegen Excelsior.

Kampioensshirt Dylan Vente
Kampioensshirt Dylan Vente

Jeugdspeler Dylan Vente heeft dit seizoen tijdens twee eredivisiewedstrijden op de reservebank van Feyenoord plaatsgenomen en maakte in januari zijn officieuze debuut in het oefenduel met FSV Mainz.

Kampioensshirt Emil Hansson
Kampioensshirt Emil Hansson

De 18-jarige Emil Hansson maakte dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen AZ zijn officiële debuut in Feyenoord 1. In totaal kwam hij tot twee duels.

Kampioensshirt Pär Hansson
Kampioensshirt Pär Hansson

Pär Hansson kwam dit seizoen in één Eredivisiewedstrijd in actie. Na afloop van het seizoen nam hij afscheid van Feyenoord.